28 februari 2011

Restaurant Promessa te Eersel staat al jaren bekend om de verfijnde- en constant vernieuwende keuken met verassende smaakcombinaties. Het restaurant bestaat uit een "a la carte" gedeelte waar al enkele jaren op rij de "Bib gourmand" op de schoorsteen prijkt. Het andere gedeelte van de zaak doelt op een toegankelijke, ongedwongen sfeer maar heeft een zeer uitgebreid, smaakvol en uitdagend menu met vele kleine gerechtjes. Doordat deze twee verschillende delen een grote vaatstroom genereren, zeker in het weekend, is er in 2008 gekozen voor een Rhima WD-11 (kleine) korventransportmachine. Omdat deze machine circa 50/100 korven per uur kan verwerken, afhankelijk van de wascontacttijd, was dit destijds de beste keuze aangezien een standaard "doorschuiver" niet toereikend was.

Nu staat de techniek uiteraard niet stil en is sindsdien de Rhima PRM voorwasmachine op de markt gekomen waardoor handmatig voorspoelen overbodig is geworden. De Rhima PRM gebruikt het afvalwater van de vaatwasmachine om de vuile vaat voor te spoelen. In dit afvalwater is nog actief wasmiddel en warmte aanwezig waarmee de vaat voorgespoeld zal worden. Het grote voordeel is ook dat holle vaatstukken niet vergeten worden.  De heer en mevrouw Dijkstra van restaurant Promessa waren meteen dusdanig enthousiast  over deze vooruitgang dat er besloten is om de huidige installatie te vervangen door een Rhima WD7 High capacity combivaatwasmachine en een Rhima PRM7 voorwasmachine, beide met automatische kap en autostartfunctie. Tevens is de Rhima WD7 uitgerust met een wasemcondensunit die de warme condens gebruikt om het inkomende water voor te verwarmen. Al met al zal dit een goede keuze zijn die naast een forse energie, water- en chemiebesparing ook de arbeidskosten zal verlagen.

 

Het toeval wil dat FujiFilm Europe te Tilburg op zoek was naar een vervanger voor een kleine korventransportmachine in één van de bedrijfsrestaurants. Aangezien we bij Fuji in 2009 al een Rhima WD11 geplaatst hebben in het mainoffice was de keuze makkelijk gemaakt om in deze situatie te kiezen voor een oerdegelijke occasion Rhima WD11 machine die er nog maar een fractie van de normale levensduur op heeft zitten. Aangezien er bij FujiFilm in een korte tijd relatief veel licht vervuilde vaat afgewassen moet worden is dit een prima oplossing waar nog vele jaren gebruik van kan worden gemaakt.


<< Terug
Algemene Voorwaarden - Privacy Policy - Sitemap - Powered by GSD

Uwbedrijfskeuken maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies.