FS-MC serie voor cook&hold en slowcooking

Laag temperatuurgaren 

Laag temperatuurgaren of ook wel overnacht garen is een van de oudste vormen van bereiden en werd meer dan 200 jaar geleden ontdekt. Deze wijze van het garen van vlees, vis,gevogelte, wild, etc. garandeert een mals product met behoud van alle belangrijke voedingsstoffen. De statische zachte warmte in de oven droogt het product niet uit in tegenstelling tot ovens met convectie warmte. Tijdens het proces worden enzymatische verbindingen in het vlees gebroken en geven een mals product met als voordeel een gering gewichtsverlies, dus meer product en lagere kosten.

 
 

Moduline’s cook & hold ovens zijn voorzien van een elektrische verwarmingskabel die rond de kookruimte is gewikkeld, waardoor een constante temperatuur in de kookruimte wordt gegarandeerd. Moduline heeft

de traditionele wijze van laag temperatuur garen vernieuwd door het in de besturing mogelijk te maken een

Delta-T parameter in te stellen. Delta-T garen houdt in de dat de oven temperatuur met een vaste ingestelde waarde meestijgt met de kerntemperatuur van het product.

 

Voordelen zijn:

Exact gewenste kerntemperatuur van het product kan worden ingesteld, zonder rekening te houden met een overshoot.

Lager gewichtsverlies dan met de traditionele wijze van laag temperatuur garen.

Kook / gaar tijd is te beïnvloeden door een lagere – of hogere Delta-T waarde te kiezen.

 

Horeca Equipment Holland      -      Rootven 8      -      5531 MB Bladel      -      Postbus 76 - 5530 AB Bladel      -      Tel.: +31 (0)497 64 46 06      -      Fax: +31 (0)497 64 46 07
Sitemap - Webdesign door GSD